Kesä on yhtä juhlaa!

Ah, ihana odotettu kesä on jälleen ovella. Linnut laulaa jo, ihan pian kukkii joka puolella ja vihertää puut ja pensaat. Aurinko paistaa ja pääsee uimaan. Voi saunoa, grillata, yöttömiä öitä… Veneily, rauhoittava järvimaisema, laineiden liplatus.. Näitä olen ainakin itse kaivannut ja odottanut koko pitkän talven.

 

Kesä tuo mukanaan myös lukuisat juhlat. Jo tämän viikon lopussa juhlitaan Äitejä. Sitten seuraa kevätjuhlat, valmistujaiset sekä lakkiaiset. Kesällä vietetään paljon häitä, rippijuhlia ja myös vuosijuhlia. Ja sitten on tietysti ihanan juhlava arki!

Mikä sinulle tuo kesän? Mikä on se mitä kaikkein eniten odotat?

Minulle on lämpö, valo, ystävät, vapaapäivät, luonto.. Niin ja työ. Tokihan kesä merkitsee minulle paljon työtä, reissuja, markkinoita, messuja, tapahtumia. Mutta se onkin ihanaa. On kiva päästä reissaamaan taas ympäri Suomea ja nähdä kotimaata vähän eri puolilta. On tulossa sekä uusia tapahtumia että vanhoja, jo monesti koettuja ihania tapahtumia. Helvien tulevat markkinapaikat voit käydä kurkkaamassa täältä Tapahtumat

Juhlat antavat myös syyn pukeutua kauniisti. Toisaalta se voi myös aiheuttaa pienimuotoista stressiäkin. Niin itse sankarin kuin juhlavieraidenkin on välillä haastavaa löytää itselleen ja tilaisuuteen sopiva asukokonaisuus. Autan mielelläni pukeutumiseen liittyvissä ongelmissa! Helvien mallistosta löytyy upeat, värikkäät pellava-asut sekä myös viileämmille keleille villakankaiset viitat ja ponchot.

Esimerkiksi pellavainen Lilja -hartiahuivi on tyylikäs lisä hihattomien mekkojen ja toppien kanssa. Se toimii myös hihallisten juhlamekkojen päällä ja pitkähihaisten paitojen ja neuleiden kanssa. Materiaali on 100% pellavaa. Se on kuumana kesäpäivänä viileä ja suojaa hyvin myös hartioita auringolta. Toisaalta viileänä kesäiltana se myös lämmittää. Värivaihtoehtoja on valikoimassa tällä hetkellä 17, joten värejä löytyy varmasti moneen makuun. Tämä malli on myös suosittu lahja, sillä se sopii monenlaiselle vartalolle, kaiken ikäisille sekä moneen tyyliin. Lilja -hartiahuivin ja monet muut asusteet löydät verkkokaupasta Helviepuoti.fi

Valmismalliston lisäksi olen valmistanut juhliin monenlaisia mekkoja ja viittoja. Asut esimerkiksi morsiammille, morsiusneidoille, anopeille, äideille sekä myös sulhasille valmistuu toiveiden mukaan joko Helvien kangasvalikoimasta tai asiakkaan toivomilla kankailla.

Kysy rohkeasti, niin ideoidaan yhdessä juuri sinun tarpeisiin sopiva kokonaisuus.

Ihanaa kesän odotusta!

Juhlat tulossa, mitä laitan päälle?

Onko tiedossa lakkiaiset, rippijuhlat, ristiäiset, häät tai ystävän vuosijuhlat?

Kesä on täynnä erillaisia syitä juhlaan ja joskus kutsuja voi tipahdella useaankin kinkeriin saman kesän aikana.

Ikuinen ongelma vasinkin meillä naisilla on että mitä laittaa päälle. Olisi niin ihana laittaa se sama suosikkimekko joka on mukava päällä, jossa tuntee olonsa kotoisaksi ja joka on kauniskin, mutta… kun se on ollut jo juhlissa ennenkin. Seuraavaksi sitä miettii että missä juhlissa. Ketä siellä oli ja voiko laittaa samaa mekkoa, jos se on nähty jo aiemmin päälläsi?

Tai jos kutsuja saman kesän aikana on useampiin juhliin, niin onko tarpeen ostaa monta vaatekertaa vain näyttääkseen uudelta joka juhlassa?

Usein mietintä on aivan turhaa sillä harvoin kukaan kiinnittää huomiota siihen kuinka usein toinen pukeutuu samoihin vaatteisiin. Ei aina tarvitse olla uutta, juuri vain ja ainoastaan tätä juhlaa varten ostettua leninkiä, jos kaapista löytyy jo kauniita, hyvin istuvia vaatekappaleita. Kaunis, hyvin valittu vaate palvelee vuodesta toiseen ja saa osakseen ihailua aina uudelleen ja uudelleen.

Vaatteen voi helposti uudistaa asusteilla. Kaunis huivi tai poncho antaa mekolle aivan uuden ilmeen. Siihen vielä juhlava koru niin kokonaisuus on kuin uusi.

Myös hieman arkisemman vaatteen saa näyttämään juhlavalta asusteilla ja koruilla. Esimerkiksi kun pukee siistit suorat housut, yksinkertaisen topin tai hihallisen paidan ja lisää siihen pellavaisen Lilja -hartiahuivin  tai Tähtimö -ponchon niin kokonaisuus on heti juhlava. Myös jakkumainen Morsinko -hihat toimii juhlassa hyvin.

Hartiahuiveilla ja ponchoilla saa myös kivasti väriä asukokonaisuuteen. Saman mekon voi uudistaa eri juhliin vaikka erivärisillä huiveilla. Helvien huiveja ja ponchoja voi myös asetella eri tavoin. Näin niistä saa aina vain uudenlaisia kokonaisuuksia. Tai voit toki valita myös sen yhden, mukavimmalta tuntuvan tavan pukea huivi.

Hartiahuivit, ponchot ja hihat suojaavat myös olkapäitä. Jos ilma on kovin aurinkoinen, huivi suojaa palamisesta. Ja usein varsinkin kirkollisissa juhlissa on korrektia hieman peittää paljaita olkapäitä. Ja tuo se huivi myös itselle jonkilaista turvaa, jos ei ole tottunut pukeutumaan kovin avonaisiin vaatteisiin.

Kaikista tärkeintä on että juuri sinä itse viihdyt asussasi ja tunnet olosi mukavaksi. Silloin voi juhlistakin nauttia täysin siemauksin.

Kaikki tämän kirjoituksen mallit sekä paljon muuta löydät Helviepuodista.

Ihanaa juhlakesää!

 

Villakko -viitta

Tänään esittelen teille Villakon. Se on aivan ihanan lämmin viitta niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin.

Viitta on valmistettu lämpimästä Villa-viskoosista. Viskoosi pehmentää kivasti kangasta niin että viitta laskeutuu kauniisti eikä tunnu tönköltä eikä karhealta. Viitta on hyvin selkeälinjainen yhden koon vaate ja laskeutuu käyttäjänsä olkapäille hyvin istuvaksi.

Viitassa on nepparikiinnitys vain yläosassa, joten sitä voi halutessaan pitää myös auki niin ettei kiinnitys häiritse. Sivuilla on pienet ompeleet eikä viitta pääse näin ollen pyörimään päällä. Malli on kuitenkin hyvin väljä ja rento

Viitan kanssa voi pitää kauluksia ja huppuja. Niillä saa asuun näyttävyyttä, voi leikitellä väreillä tai sitten valita tyylikkäästi saman väriset tuotteet jolloin ne ikään kuin sulautuvat yhteen. Kauluksilla ja hupuilla saa myös lisää  lämpöä ja näin viittaa voi pitää vaikka ulkotakkina. Toisaalta viitassa ei ole vuorikangasta, joten se menee hyvin sisäkäytössäkin pitkänä ponchona.

Villakosta on nyt myös uusi hupullinen malli. Tämä on kauttaaltaan pidempi ja reunat on hieman pyöristetyt. Viitan saa halutessaan tilattua myös rintaneulakiinnityksellä ilman neppareita.

Värejä on valikoimassa tällä hetkellä kuusi, tummanharmaa, turkoosi, violetti, punainen, oranssi sekä vihreä.

Valikoima löytyy osoitteesta Helviepuodista

Villakko- nimen valitsin tälle tuotteelle ihan itse nimen takia. Se on mielestäni hyvin kuvaava nimi tälle lämpimälle vaatteelle.

Villakot kuuluvat asterikasvien heimoon ja niitä on n. tuhat lajia. Ne voivat olla yksi- kaksi- tai monivuotisia. Villakoista löytyy niin huonekasveja, kesäkukkia kuin perennojakin. Suomessa esiintyy villakoita myös luonnonvaraisena, mutta suurin osa niistä on tulokkaita. Vain Kalliovillakko on alkuperäislaji. Villakot ovat myrkyllisiä. Villakoita on käytetty myös kasvivärjäyksessä.

Photo credit: <a href=”https://visualhunt.com/author/cfbd95″>BioDivLibrary</a&gt; on <a href=”https://visualhunt.com/re/b545d8″>Visualhunt.com</a&gt; / <a href=”http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/”&gt; CC BY</a>

Talventähti -poncho

Vihdoin saan jatkettua tuotteiden esittelyä. Joulun alus oli melkoista menoa ja blogin kirjoittaminen jäi tyystin. Koetan nyt ryhdistäytyä ja saada teille tännekin jotain luettavaa.

Esittelyvuorossa on Talventähti -poncho. Se on valmistettu villa-viskoosista mikä on ihanan pehmeä ja lämmin materiaali. Talventähti on ihana lämmike talvisiin päiviin. Sitä voi käyttää toimistossa hartialämmikkeenä, reissussa mukavana matkavaatteena, juhla-asun kanssa ja myös takin asemasta vaikka paksun villapaidan kanssa. Talventähti on myös ihana vaate ihan kotoiluun.

Tämä poncho on malliltaan sellainen että sitä voi pyöritellä haluamallaan tavalla. Ponchossa ei ole varsinaisesti etu- eikä takaosaa, vaan se toimii miten päin vain. Jos haluat hieman lyhyemmän, graafisen mallin, niin pitkät sivut voi pyöräyttää käsien päälle. Näin puettuna se myös lämmittää käsiä enemmän. Kaula-aukko on näin päin venepääntienä. Jos taas haluat enemmän pituutta, pyöräytä kulmat joko ihan eteen ja taakse tai hieman viistosti. Näin kaula-aukosa tulee veen mallinen.

Värejä villakankaasta löytyy tällä hetkellä valikoimasta 6, turkoosi, violetti, punainen, oranssi, vihreä ja tummanharmaa. Nämä on ihanan hehkuvia värejä ja sopivat myös hyvin keskenään yhteen. Ponchoihin voikin yhdistää halutessaan hupun tai kauluksen, jotka lisäävät vielä käyttömahdollisuuksia.

Nimi tälle mallille tulee ruohovartisesta aikaisin keväällä kukkivasta kasvista. Lajeja tunnetaan 8. Kukka on keltainen ja tuoksuu miedosti. Tarun mukaan kukka on omistettu manalan tyttärelle, Hekatelle.

Tämä niinkuin muutkin mallit löytyvät nyt verkkokaupasta www.helviepuoti.fi

 

Ponchon valmistus

Ajattelin tähän väliin hieman kertoa varsinaisesta työstä ja siitä mitä kaikkea tapahtuu tuotteen kanssa ennen kuin se on myynnissä markkinoilla tai kaupoissa. Otin tähän esimerkiksi pellavaisen ponchon valmistuksen, sillä asiakkaat usein pohtivat että miten nämä ponchot asettuu niin kivasti eikä ole kuin säkkeinä päällä.

No, kaikkihan alkaa tietenkin suunnittelutyöstä. Helpoimmillaanhan ponchon valmistus on sitä että leikataan neliön mallinen pala ja siihen suurinpiirtein keskelle päänaukko. Ja materiaalista riippuen joko ommellaan taitteet pääntiehen ja helmaan tai joskus jopa jätetään leikkuusaumoille. Haluan kuitenkin että Helvien ponchoissa on jonkinlainen malli ja näin ollen olen mitannut, testannut, kaavoittanut ja korjannut mallia niin että se olisi mahdollisimman monelle vartalolle sopiva olematta kuitenkaan perunasäkin näköinen 😉

Kun malli on hiottu, alkaa valmistus. Pellavakankaideni valmistusmaa on Valko-Venäjä. Tämä materiaali on ollut minulla käytössä kuusi vuotta ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Materiaali pehmenee nopeasti käytössä ja laskeutuu ihanasti.

Kun saan kankaat varastolleni ryhdyn värjäämään niitä. Värivaihtoehtoja on tällä hetkellä 14 ja pyrin tekemään tasaisesti vuoron perään kaikkia värejä niin että varastosta löytyy aina materiaalia, jos tulee suurempi tilaus. En pidä malleista suurta varastoa tarkoituksella, vaan pyrin valmistamaan tuotteita kysynnän mukaan. Näin vältetään hukkatuotantoa ja materiaalihävikkiä.Kun kankaat on värjätty, ne kuivatetaan ja varastoidaan leikkuuta varten. Kesällä kuivattaminen on helppoa ja nopeaa, paitsi jos viikkotolkulla sataa. Näin syksyn tullen kuivauspiste on siirtynyt sisätiloihin ja värikkäistä kankaista saakin nauttia koko perhe 😀

 

Ja eikun leikkaamaan. Leikkaus tapahtuu osittain sarjatyönä niin että pyrin tekemään samaa väriä kerralla enemmän. Samalla yleensä valmistuu useampaa mallia. Tietysti jos on kiireellisiä tilauksia, niin joskus joutuu hieman loikkimaan väristä toiseen. Mallit leikataan kaavoituksen mukaan ja pinotaan ompelua odottamaan.

Ja sitten huristellaan. Kaikki reunat huolitelaan ensin saumurilla. Näin saadaan lopputuloksesta siisti ja kestävä. Ja jälleen pinotaan huolitellut tuotteet seuraavaa ompelua odottamaan. Kun on useampi malli samaan aikaan työn alla on itselleni muodostunut tietynlainen taktiikka pitää palaset järjestyksessä. Näin pääsen vaiheesta toiseen sutjakasti eikä palasia tarvitse etsiä ja kaivella pinoista.

Sitten onkin vuorossa Tähtimön kasaus. Palat liitetään toisiinsa huolella ja ommellaan käänteet reunoihin.

Sitten viimeistellään tuotteet silittämällä ja viikataan tai tai ripustetaan henkareihin odottamaan markkinoita tai postitusta.

Markkinoilla pyrin pitämään kattavan varaston mukanani, mutta ruuhka-aikoina väripuutteita voi esiintyä. Näin ollen otan vastaan tilauksia ja asiakas saa omansa postitse markkinoiden jälkeen. Mallini ovat pääasiassa yhdenkoon vaatteita ja näin myös ponchotkin, mutta tilauksesta teen isompaa ja pienempää kokoa mistä mallista vain. Tähtimöstä onkin kaavoitettuja kokoja ihan 3- vuotiaan Tähtimö Ministä XL-kokoiseen Tähtimöön.

Sitten tuotteet saavat riippulaput joissa löytyy hoito-ohjeet sekä pientä tarinaa Helviestä sekä kasvista jonka mukaan tuote on nimetty. Tarinaa eri malleista ja niiden nimistä voit käydä lukemassa aiemmista kirjoituksistani.

Valmiit tuotteet lähtevätkin sitten joko minun mukanani markkinoille, jälleenmyyjilleni ympäri Suomea tai suoraan asiakkaalle. Ja siellä ne sitten pukevat teitä käyttäjiä tyylikkäinä.

Olkaa hyvät!

Morsinko -hihat

Nyt onkin vierähtänyt aikaa viime kertomuksesta, huh! Kesän tapahtumat veivät mennessään ja tuo kesäkin hurahti ihan kamalalla vauhdilla. Yhtäkkiä sitä vaan huomaa että illat viilenevät ja pimenevät ja lehdet alkaa kellastumaan. Syksy on siis ovella.

Tähän väliin haluan esitellä teille näppärän asun, johon sain idean noin vuosi sitten ihanan ystäväni avustuksella. Tämä kaunis pellavainen vaate on monien muiden mallieni tavoin yhden koon vaate ja istuu hyvin monen kokoiselle käyttäjälle.

 

Morsinko -hihat on jakkumainen huivi. Se puetaan vain pujottamalla kädet hihoihin ja näin se laskeutuu hartioilta kauniisti taakse jättäen etuosan avonaiseksi. Hihat suojaa hyvin käsivarsia. Se toimii hyvin lämmikkeenä, mutta myös kesäisin tai etelän matkoilla aurinkosuojana.

Sitä kuinka alas Morsinko laskeutuu takaa voidaan säätää taittamalla kaulusta kaksinkerroin paksummin tai kapeammin.

Morsinko toimii hyvin myös talvella takin kanssa sillä sen voi kätevästi kietaista kaulalle näyttäväksi kaulahuiviksi. Sitten kun otat takin pois, voit laskea Morsingon käsille jakuksi.

Morsinko on materiaaliltaan 100% pellavaa. Näin ollen tämäkin vaate sopii hyvin niin arkipukeutumiseen kuin juhlavaatteenkin kanssa. Ja se on tosiaan miellyttävä, viielällä lämmin ja kuumalla säällä vilpoinen asu.

Ja sitten se nimi, mistä se tulee?

Morsinko on kaksivuotinen ristikukkaisten heimoon kuuluva kasvi. Se kasvattaa keltaisen kukinnon toisena vuotenaan. Värimorsinkoa käytetään kasvivärjäyksessä ja siitä saa kasvivärjäyksessä harvinaista sinistä väriä. Morsinkoa on aiemmin kutsuttu nimellä morsiamen kruunu. Tämä nimi siis on oiva valinta kauniille vaatteelle, joka sopisi vaikka morsiusasun kruunuksi!

Morsinko -hihoja on saatavana kaikkien pellavatuotteiden tavoin useassa eri värissä. Värivalikoimaan voit käydä tutustumassa Galleriassa.

Photo credit: echoe69 via Visualhunt /  CC BY-ND

Tähtimö -poncho

Seuraavana esittelyvuoron saa Tähtimö. Tämä on minun mielikuvissani eräänlainen Helvien nimikkotuote, sillä alusta asti Helvien ympärillä on leijunut tähtösiä. Ne ovat logossa, käyntikorteissa ja muissa teksteissä joita tuotteiden mukana tulee ja kulkee.

Tähtimö on siis pellavainen poncho ja se on kasvattanut suosiotaan viimeisen vuoden aikana huimasti. Tämä poncho on monikäyttöinen ja moni-ilmeinen, sillä sitä voi pyöritellä monella tapaa. Sen voi pukea niin että pitkät kulmat tulevat eteen ja taakse. Näin kädet on hyvin vapaana työskentelyyn esimerkiksi toimistotyössä.

Ponchon voi myös pyöräyttää niin että pitkät sivut tulevat käsien päälle ja näin asu saa aivan uuden, graaffisemman ilmeen. Tähtimö on näin puettuna edestä lyhyt ja kädet saavat yvin suojaa vaikka auringolta. Oikeastaan ponchoa voi pyöritellä miten päin kulmittain, ja vinottain vain sillä sen etu- ja takaosat ovat symmetriset.

Tähtimö on 100% pellavaa ja on siksi myös monikäyttöinen. Tätä asustetta voi pitää kesällä aurinkosuojana sillä se on kuumallakin säällä vilpoinen. Toisaalta pellava lämmittää ihanasti kylmällä, joten se soveltuu hyvin myös talvikäyttöön. Alle voi pukea vaikka vielä lämpimän neuleen. Poncho soveltuu käytettäväksi ihan farkkujen kanssa mutta se sopii myös juhlapukeutumiseen. Uutta ja näyttävämpää ilmettä voi luoda koruilla ja vaikka laskostamalla kangasta rintaneulan avulla.

Tähtimö on myös loistava esiintymisasu esimerkiksi kuoroille. Näitä onkin lähtenyt tilauksesta jo muutamiin paikkoihin kuorojen esiintymisasuiksi. Tähtimö on helppo pukea joten sillä saa yhtenäisen ilmeen isollekin porukalle. Näillä ponchoilla saa myös kivoja väriyhdistelmiä, sillä tällä hetkellä tuotannossa on 14 värivaihtoehtoa, jotka aika kivasti sointuvat keskenään. Niistä saa hyvin hillittyjä ja neutraaleja yhditelmiä tai halutessaan myös hyvin kirkkaita ja räiskyviä kokonaisuuksia.

Tähtimö kukka kuuluu kohokkikasveihin ja sillä on hennot valkoiset tähtimäiset kukat.

Save

Save

Save

Save

Dahlia -hupullinen hartiahuivi

Dahlia, hmmm..se on kyllä ehdottomasti minun kaikkien aikojen lempikukkani.

Siksi halusinkin nimetä tämän minun ensimmäisen alusta loppuun asti itse ideoimani, suunnittelemani ja muotoilemani huivin lempikukkani mukaan. Tämä huivi on minun lempikukkani, lempituotteeni.

Ensimmäinen Dahlia valmistui omaan tarpeeseeni, kun osallistuin ensimmäisille Keskiaikamarkkinoille. Sinne piti pukeutua ajan henkeen sopivasti. Halusin käyttää kuitenkin pukeutumisessa Helvien omaa mallistoa, joten suunnittelin sellaisen mallin jota voi käyttää monessa muussakin tilanteessa kuin vain roolipukeutumisessa. Tämä huivi onkin herättänyt ihailua ja kiinnostusta keskiaikaisten markkinamyyjien ja esiintyjien keskuudessa sekä roolipelaajien pukeutumisessa. Tätä on toisaalta ostettu myös paljon persoonalliseen juhlapukeutumiseen sekä esimerkiksi hääpukujen hartiasuojaksi.

Dahliassa on edessä rintaneulakiinnitys joten jokainen voi kiinnittää sen omalle kohdalle sopivaksi tai vaikka jättää kokonaan auki. Jos liepeet jättää auki, kannataa vasinkin tuulisella säällä huivi kiinnittää mekkoon jotta se pysyy paikallaan. Rintaneulaksi voi myös kätevästi vaihtaa jonkin tyylikkään pukukorun ja liepeitä voi asetella vaikka hieman vinoon. Kerran kun on laittanut rintaneulan kohdilleen sitä ei välttämättä tarvitse aukaista ja näin huivi on helppo pukea uudelleen.

Dahliassa huppu voi olla tyylikkäästi päässä. Näin se toimii myös hyvin aurinkosuojana, jos ei tykkää käyttää hattua. Huppu on kaunis myös esimerkiksi morsiammella hunnun asemasta. Hupun voi toki pitää arkipukeutumisessa selässä. Näin se on vain persoonallinen lisä hartiahuivissa.

Dahlia kukkana on todella kiehtova, sillä siitä löytyy niin montaa mallia ja väriä että varmasti jokainen läytää omaan makuunsa sopivan. Itse pidän yksinkertaisista matalakasvuisista lajikkeista ja väreinä suosikkejäni on valkoinen ja syvä tummanpunainen. Nyt sitä pääseekin taas odottelemaan milloin ensimmäiset kukkaset aukeavat omalla pihalla.

Save

Save

Lilja -hartiahuivi

Nyt on aika esitellä tuotteita ja niiden nimeämistä hieman tarkemmin. Ensimmäisenä haluan esitellä teille tuotteen josta tavallaan Helvien tarina lähti lentoon.

Lilja -hartiahuivi on ensimmäinen malli jota lähdin pellavakankaista valmistamaan. Ensimmäiset huivit tein eräälle kuorolle esiintymisasuiksi heidän toivomaansa mallia muunnellen. Huivi itsessään on säilynyt melkolailla samanlaisena, mutta pukemisvariaatioita on tullut lisää sekä oman että asiakkaiden käyttökokemusten myötä.

Liljan voi pukea niin että pitkä, suora osa tulee taakse. Näin huivi asettuu symmetrisesti ja laskeutuu taakse alaselkään asti. Toinen vaihtoehto on laittaa pitkä sivu jomman kumman käden päälle, jolloin huivi on tyylikkäästi vinksallaan toispuoleisesti. Molemmissa tapauksissa eteen jää kaunis vesiputouspääntie.

Liljan voi pukea niin juhlaan kuin arkeenkin, kesällä ja talvella. Liljan voi pukea juhlamekon päälle tai arkisesti aurinkoisena kesäpäivänä suojaamaan hartioita. Sen voi ottaa kätevästi mukaan matkalle, sillä se ei vie paljoakaan tilaa matkalaukussa. Liljan voi pukea myös talvella vaikka neulepoolon kanssa antamaan asuun tyyliä ja väriä. Se toimii hyvin myös takin kanssa, sillä Liljan voi nostaa ja kietaista kaulalle ja kun on aika riisua takki, sen voi laskea hartioille.

Tämän tuotteen nimeäminen oli ehkä kaikkein helpoin sillä mielestäni huivin muoto oli ihan selvästi liljamainen. Ne kauniit monimuotoiset liljat jotka kasvavat perinteisissä kukkapenkeissä, ovat monivuotisia sekä kestävät aikaa. Liljat voivat olla pitkässä varressa tai matalakasvuisia, mutta silti aina tyylikkään kauniita, jotenkin ylväitä. Lilja voi olla täpäkkänä ylöspäin tai se voi nuokkua hieman vinksallaan ja huojua lennokkaasti tuulessa. Värejä liljoissa on monia ja näitä Liljahuivejakin on saatavilla tällä hetkellä 14 eri värissä. Tämä huivi vain on mielestäni ihan Lilja.

 

 

 

 

Save

Save

Save

Tuotenimien päivitys

Kun aloittaessani mietin yritykselleni nimeä, oli vahvana ajatuksena että haluaisin jollain tapaa yritykseni kautta kunnioittaa mummoltani oppimia taitoja. Mummoni oli yksi niistä henkilöistä jotka saivat minut ylipäätään kiinnostumaan käsitöistä ja arvostamaan käsillä tekemisen taitoa. Sekä äitini että mummoni ovat opettaneet minulle aivan suunnattoman määrän tekniikoita ja ideoita. Nämä kaksi vahvaa naista ovat syyllisiä siihen että halusin lopulta perustaa yrityksen ja valmistaa käsitoitä, omia tuotteita, omia luomuksiani myös muiden iloksi.

Nyt jo edesmenneen mummoni nimi oli Helvi ja siitä muokkautui yritykselleni nimi. Näin voin kantaa mummoni oppeja mukanani sekä muistoa hänen taidoistaan ja inspiroivasta innostaan luoda jatkuvasti jotain kaunista ja käytännöllistä. Yksi vahvimmista lapsuusmuistoistani onkin se, kun mummolassa rauhoituttiin illalla TV:n ääreen ja mummo kaivoi meneillään olevan käsityönsä sitä jatkaakseen ja vihdoin rauhoittuakseen päivän aherrusten jälkeen.

Mummoni oli myös intohimoinen kukkien kasvattaja. Kukkapenkit harattiin ja huolella valittuja istutuksia hoidettiin läpi kesän niin ettei penkeissä rikkakasvit rehottaneet vaan kukat kukkivat kauniissa väreissä pitkälle syksyyn. Itsekin pääsin osallistumaan kitkentä töihin. Valitettavasti tuo kasvien hoito ei ole periytynyt, mutta silti rakastan luontoa ja kauniita kukkia. Jospa ne minunkin kukkapenkkini jonain vuonna olisivat valmiit ja istutukset kukoistavat.

Tämä oli kuitenkin inspiraationi, kun mietin millä tavoin haluan nimetä mallistossani olevat tuotteeni. Sen lisäksi että itse kukat ja kasvit ovat kiehtovia, kasvikunnassa on uskomattoman kauniita nimiä. Mielestäni ne sopivat hyvin tuotteilleni, jotka on valmistettu luonnonkuiduista ja joilla on tarkoitus luoda iloa käyttäjilleen.

Nyt siis tuotteeni ovat saaneet uudet nimet kasvikunnan mukaan. Olkaa hyvä ja nauttikaa tuotteiden malleista, väreistä sekä uusista nimistä!

Save

Save

Save